Welkom bij de officiële Boerenbont webshop

Inloggen Registreren
Winkelwagen
Items: 0
Totaalprijs: € 0,00

Het Boerenbont servies, al ruim 100 jaar het meest beroemde servies van Nederland. Tijdloos, uniek, onsterfelijk.

Het Boerenbont®servies van Royal Boch is al meer dan een eeuw het meest bekende en populaire, handbeschilderde aardewerk servies van Nederland. Hoewel het decor oorspronkelijk ongelooflijk veel variaties kent, is het typische blauw-groen-rood-gele design het meest bekend geworden. Er is geen enkel servies dat zo herkenbaar is en al decennia lang bij oud en jong in veel Nederlandse huishoudens de tafel siert. Dit universele servies past na al die jaren nog steeds uitstekend in ieder landelijk, klassiek of modern interieur.

In 2011/2012 wordt het Boerenbont van Royal Boch nieuw leven ingeblazen. Dit gebeurt door het uitbrengen van de volledig nieuwe serviesserie Boerenbont & Bonter. Door toevoeging van frisse kleuren en blokpatronen, op basis van bestaande modellen, motieven en gedecoreerd met traditionele technieken. Aangezien het basisdecor niet is veranderd, zijn ook de onderdelen uit deze nieuwe collectie uitstekend te combineren met ieder bestaand Boerenbontservies.

Om de veelzijdigheid van het nieuwe servies te onderstrepen, is er een exclusief Boerenbont receptenboekje vol met heerlijke, zeer maakbare recepten en een overzicht van de fascinerende geschiedenis van het servies in ontwikkeling. Sterkok Lars van Galen, van Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo, heeft zich door het Boerenbont- en het Boerenbont & Bonterservies laten inspireren tot buitengewoon tong- en oogstrelende, culinaire creaties voor ieder seizoen. In het tweede deel van het boekje wordt ingegaan op de herkomst van het Boerenbont. De glorieuze geschiedenis van het Boerenbont gaat ver terug, van Maastricht naar België en weer terug naar Hengelo.

Door de recente aanvullingen van de collectie met de aantrekkelijke nieuwe decors in combinatie met een ijzersterke naam is er ook voor de toekomst weer volop leven ingeblazen.  Zeker met de groeiende aandacht voor Oudhollandse producten, zal het  Boerenbontservies ook de komende jaren weer volop in de belangstelling staan en ongekend geliefd blijven.